Quick Start

För att komma igång med studierana i envariabelanalys så behöver man

 1. Skaffa kursboken:: Kursbok:: Adams Calculus
 2. Veta vad man ska läsa::
  läsanvisningar och rekommenderade uppgifter (Större Text – Fler sidor)
  läsanvisningar och rekommenderade uppgifter (En sida – liten text
 3. Veta när man ska läsa vad. Här intill finns veckoplaneringar som utgår från att en kurs ges på halvfart under åtta veckor. Om man väljer att läsa kursen under längre tid än normalt så får man justera för detta. (Dividera den planerade tiden med åtta så kommer varje åttondel svara mot en vecka)
 4. För en del av er så kan Engelskan i kursboken kännas svår, speciellt så innehåller matematiken en hel del speciella uttryck. Det finns en bra ordlista för matematiska ord på engelska som man kan ha nytta av:: Engelsk svensk ordlista för högskole matematiken av Björn Graneli
 5. I matematiken finns även en hel del symboler och annat som det tar tid att få grepp om. Jag har gjort en liten sammanställning av några vanliga teckenimatematiken-v0_5.pdf
 6. Föreläsningar:: Det finns 32 videoföreläsningar som det är lämpligt att man kollar in och som ger en detaljerad introduktion till kursens innehåll. Notera att det är säkrast att använda en sen version av Firefox för att kunna se videofilerna.
 7. Ställ frågor i vårt diskussionsforum. I forumet har ni möjlighet att ställa frågor och läsa mina svar. Jag föredrar att ni ställer frågorna via forumet framför att ni skickar privata mail till mig. De flesta frågorna är relevanta även för alla andra studenterna vilket gör att mitt arbete med att besvara era frågor kommer till störst nytta om ni ställer dem i Forumet.
 8. En del frågor kan vara av mer privat karaktär och i så fall är ni så klart välkomna att mail mig: mfg at hig.se

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.